fredag den 16. november 2012

Nye planer, nye eventyr..

Jeg har ændret lidt i planerne for dette efterår. Argentina er droppet til fordel for varme luftlag tættere på Danmark og tættere på gamle projekter. Jeg tager til Tyrkiet d. 27 november til d. 6 december for at give underarmene en ordentlig klippe indsprøjtning. Jeg tager derned uden forventninger, men med mål om at prøve Tyrkiets sværeste rute: Devers Royal 8c+. Ellers glæder jeg mig til at komme til et nyt sted og få en masse gode erfaringer der.

En måned senere d. 27 december tager jeg til Spanien for at gense noget unfinished business i Margalef.  Jeg har blandt andet ONG 8a+ som jeg håber på at lave rigtig hurtigt. Derefter har jeg en meget lang liste over ruter jeg gerne vil på. Værd at nævne er Aitzol 8c som både McColl og Schubert har flashet. En god stamina rute med et crux på midten.
Derudover kan jeg ikke holde mig fra sektoren Laboratori hvor jeg har en ide om at jeg igen kan lukke en 8b/+ eller to i andet forsøg. Hmm, det er ihvertfald værd at prøve.

Fra første gang jeg så den sektor har jeg syntes at der er noget meget specielt over den. Det er en lav sektor, ja, men også en utrolig smuk sektor. Jeg ved at mange danskere er gået langt udenom fordi de ikke ser det som "ruteklatring" og når man er "ruteklatrer" så skal man klatre lange udholdenhedsmonster-ruter uden cruxbevægelser så man kan vise sine flotte store underarme frem..  Jeg synes man skal klatre så mange forskellige ting som muligt. Også kortere intense ruter. Nå, jeg har faktisk kun været på Foto Shoot og La bombi (begge 8b) på sektoren, men denne gang vil jeg dreje linsen mod nogle af de andre ruter. Jeg har blandt andet nogle anbefalinger som jeg skal følge.


På sektoren ligger First Round First Minute 9b(+) som jeg en eller anden dag godt kunne tænke mig at slås med. Jeg har denne gang valgt at prøve naboruten med samme start: Bumaye 8c+ som er en virkelig flot linje lige over vejen.

Ønskelisten stopper ikke her, men fortsætter rigtig mange ruter endnu. Jeg må se hvor mange jeg når at få prøvet. Lige nu er Aitzol den der skal have flest seriøse skud, hvis det ikke er for koldt på sektoren.

B.

1 kommentar:

 1. Hey Bjørn

  Kommer til at tænke på, at hvis du elske pockets så meget, skal du helt sikkert tage et smut forbi Montsant, sektor Raco de Misa, når du skal til Margalef. Det er ikke mere end en 45 min. væk (så vidt jeg husker) og stort set altid tørt.
  Det er de fedeste pockets-ruter jeg har været på - og så er det nærmest kun pockets. 2 og 3 fingers ikke særligt cruxet men vedvarende og virkelig pumpende klatring.
  Du finder sikkert ikke noget kæmpe projekt der. Med mindre der er boltet nyt, så topper de omkring 8b+. Der er til gengæld en væg med de fedeste - og udelukkende 8a-8b+ ruter (og enkelte midtvejsankre der giver 7. grads ruter), der burde være nogle gode on-sight muligheder for dig.

  Jeg har haft nogle af mine største klatreoplevelser her og Kan kun anbefale dig dette sted.

  Søren

  SvarSlet